Vigselgåvor

Känner du någon som ska gifta sig borgerligt och har du blivit bjuden på vigseln?
I så fall funderar du säkert på vad du ska ge till brudparet i vigselgåva.
Det är inte alltid så lätt att komma på vad man ska ge bort i present och här kommer därför några små enkla tips på vad du kan köpa.
Det man vanligtvis ger bort i vigselgåvor skiljer sig egentligen inte så mycket från det man brukar ge bort i bröllopspresent.
Ofta brukar man kalla de presenter som man ger bort till en borgerligt vigsel för vigselgåvor. 
Vid dessa tillfällen är det kanske inte är lika många gäster bjudna som till ett stort bröllop, det är kanske bara familjen och de närmsta vännerna som är bjudna på vigseln och den eventuella fester efteråt. Vigseln är därför ofta mer intim och personlig än stora kyrkliga vigslar och bröllopsfester.
I vigselgåva kan du som sagt ge bort samma saker som du hade kunnat ge bort i bröllopspresent. Fint porslin, exklusiva handdukar och snygga vaser är några av de vanligaste och mest populära bröllopspresenterna som fungerar lika bra att ge bort som vigselgåva.
Om du ska på en vigsel med bara några få gäster är det alltid trevligt att ge bort en lite mer personlig vigselgåva.
Du kan till exempel framkalla och rama in några fina foton på paret som du själv tagit och ge bort. Eller beställ en tavla med ett vackert motiv där brudgummen och brudens namn är ingraverat tillsammans med datumet då de vigdes.
Om du vill ge bort en romantisk gåva kan du ge bort ett presentkort till den restaurang som du vet att paret träffades för första gången på eller ett presentkort till någon annan plats som du vet är speciell för paret på något sätt.
Det är inte helt ovanligt att par som gifter sig borgerligt har inte har en fest efteråt. 
Man kanske går ut och äter en enkel lunch eller middag tillsammans med gästerna eller firar hemma hos brudparet. Ibland fortsätter man inte alls efter själva vigseln och det kan då vara trevligt att ge bort en vigselgåva som paret kan njuta av redan samma dag för att på tu man hand fira att de blivit man och fru. Ett bra tips på vigselgåva vid dessa tillfällen är att köpa en flaska exklusiv champagne, två vackra champagneglas och lite jordgubbar som du lägger ner i en vacker korg. Slå sedan in korgen i vackert cellofan och du har enkel vigselgåva som känns lyxig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *