Tips på presenter

Har någon i din närhet eller någon i din familj fyllt år och du har blivit bjuden på fest?
Har en vän fått ett barn och du har blivit bjuden på dop?
Är det snart tid för en stor högtid som julafton?
Börjar alla hjärtans dag närma sig?
Eller kanske mors dag, fars dag eller en namnsdag?
Oavsett om det är till jul, ett dop, en födelsedag, alla hjärtans dag, ett bröllop, en namnsdag, mors dag, fars dag, till en student eller en inflyttningspresent vill vi fira varandra på något sätt.
Vid stora tillfällen som dessa köper vi därför presenter och ger bort till varandra.
Ibland vet du vad personen i fråga önskar sig och fixar snabbt en bra present, men ibland är det inte så lätt att komma på vad man ska ge bort i present.
För dig som behöver hjälp att komma på vad du ska ge bort kommer här lite tips på presenter.
Klassiska presenter som vi ofta ger bort till varandra kan ibland kännas lite tråkiga men det behöver de inte vara! Här kommer lite tips på hur du kan göra klassiska presenter lite mer charmiga och unika.
Vin är en klassisk present som fått rykte om sig att vara en present som man snabbt plockar upp på vägen till festen när man glömt bort att köpa en present eller när man inte vet vad man ska ge bort.
Men att få ett gott vin är aldrig tråkigt! 
För att göra presenten lite mer unik så köp ett lite finare vin och ta hjälp av de som arbetar på systembolaget för att få reda på vilka smaker som vinet passar bäst till. 
Köp sedan något gott som passar perfekt till vinet som till exempel en god ost och skriv sedan några meningar på ett litet kort om vinets smak och hur det framhävs med det du köpte till.
Ett annat kul tips är att tänka ut en maträtt som skulle passa till vinet och skriva ner receptet på ett fint kort och även ge bort några av ingredienserna.
Med dessa små enkla knep blev genast blev din present både mer genomtänkt, mer unik och mer charmig!
Ett annat kul knep för att göra enkla presenter roliga är att gå tillsammans några vänner och ge bort presenter som hör ihop. 
Man kan till exempel gå ihop och köpa olika delar som behövs för att brygga en kopp riktigt gott kaffe. En person köper en kaffekvarn, en annan köper en presskanna, en tredje köper fina bönor, en fjärde köper ett par snygga koppar och en femte köper goda praliner som man kan njuta av till kaffet. 
På det här sättet blir presenterna charmiga och exklusiva utan att varje person behöver lägga mer pengar på presenten än hon eller han känner att de har råd med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *