Teknikpresenter

Ska du fira någon och försöker komma på vad du ska köpa och vill helst köpa en teknisk present?
Oavsett om det är en tjej eller en kille som du ska fira och oavsett om du vill köpa en present till en födelsedag, en julklapp, en namnsdag eller till alla hjärtans dag så är det alltid kul att köpa en sak som personen i fråga kommer uppskatta mycket.

Många av oss tycker teknik är kul och det finns massor av roliga teknikpresenter man kan köpa – allt från häftiga tekniska prylar som är mer som leksaker, roliga men egentligen helt onödiga, till riktigt bra tekniska prylar som mottagaren kan ha stor nytta av.
Om du vill köpa en teknikpresent men inte kommer på vad du skulle kunna köpa så får du här några enkla tips och idéer.
Du som vill fokusera på en rolig teknikpresent och inte bryr dig lika mycket om ett större syfte mer än att roa den som fyller år eller som ska firas kan köpa en rolig teknisk leksak.
Radiostyrda helikoptrar och flygplan är en fantastiskt kul leksak både för barn och för vuxna. Det finns bland annat helikoptrar och flygplan som man kan styra med sin iPad eller sin smartphone. 


Om du vill köpa en lite mer avancerad radiostyrd leksak så kan du köpa en Quadrocopter. 
En Quadrocopter är en fjärrstyrd leksak som påminner om en helikopter. Men till skillnad från helikoptern så har den fyra rotorer vilket gör att den är lättare att styra och som gör att den lättare kan stabilisera i luften.
Du kan visserligen köpa en färdigbyggd Quadrocopter men allra roligast är att köpa de olika delarna löst och låta personen som får teknikpresenten själv bygga ihop sin leksak.

Den som är intresserad av teknik kan sedan vidareutveckla sin leksak och kan exempelvis 
sätta på en kamera på Quadrocoptern och filma allt den ser medan den flyger.
Du som hellre vill köpa en lite mer användbar teknikpresent kan köpa en liten extra skärm till datorn så att man kan till exempel kan se Spotify på en separat skärm medan man jobbar med fullt fokus på sin stora skärm.
Du som vill köpa en riktigt avancerad teknikpresent kan köpa en Arduino. 
Arduino är hårdvara som kan reagera på olika signaler och som du kan programmera själv och bygga något helt eget av. Vad som ska byggas kan du lämna åt mottagarens fantasi men för att kunna komma igång så är det bästa att köpa ett startpaket som innehåller de sladdar, motstånd, lysdioder och andra tillbehör som behövs.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *