Present till morfar

Försöker du komma på vad du ska köpa för present till din morfar som snart fyller år?
Om du inte har hunnit komma på vad du ska köpa för födelsedagspresent än så hjälper vi dig här med lite idéer om vad du kan ge bort till din morfar.
Om din morfar tycker om att vara ute i naturen kan du köpa en fin kikare och ge bort i present. Kikare finns i många olika storlekar och prisklasser och du kan därför anpassa presenten efter hur mycket pengar du känner att du har råd att lägga på presenten. 
Tycker din morfar om att skåda fåglar kan du ge honom en bok med olika fågelarter. Eller ge bort en CD-skiva med olika fågelläten på så att han kan lära sig att känna igen olika fåglar på deras sång när han är ute och promenerar.
Ett presentkort till en friluftsbutik är också ett bra tips på present till dig som har en morfar som tycker om att vara ute i naturen. Med ett presentkort kan han köpa sig ett par rejäla kängor, en bra friluftskeps, en ordentlig och snygg ryggsäck eller något annat användbart när man är ute och vandrar.
Du som hellre vill skämma bort din morfar kan ge bort något lyxigt presentkort i present på hans födelsedag.
Att gå till en fin salong och bli omhändertaget av professionell massör är något som inte bara kvinnor tycker om utan även många män uppskattar. Att få koppla av med en timmes massage och känna hur axlarna blir mjuka igen, eller att få sina trötta fötter masserade och omhändertagna en stund uppskattar många.
Böcker är en klassisk present som nästan alla tycker är roligt att få. 
Köp en bra roman som du själv läst och som du tror att din morfar skulle tycka om. 
Om din morfar sällan läser romaner kan du istället köpa en stor och vacker bildbok som till exempel en fotobok med vackra naturbilder från hela världen eller en fotobok om känd konst och arkitektur.

God mat och andra delikatesser är också trevligt att få på sin födelsedag. 
Plocka ihop goda sötsaker som praliner, mörk choklad, ekologisk lakrits och karameller. 
Eller köp en korg med goda ostar, salta kex och stora oliver.
Om du fortfarande känner dig osäker på vad du ska ge din morfar i present så kan du alltid gå ihop med någon annan i din familj och tillsammans köpa en rolig present. 
När man går ihop några stycken för att köpa present så kan man dessutom passa på att köpa något lite mer dyrt och exklusivt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *