Present till farfar

Ska du hem till din farfar och fira honom på hans födelsedag?

Har du inte hunnit köpa en present till honom än och behöver du tips om vad du kan ge honom som han skulle bli glad för?
Här kommer lite idéer på presenter som du kan ge till din farfar när han fyller år.
Gillar din farfar geografi och att drömma sig bort till exotiska länder?

Eller reser din farfar mycket?
Ett bra tips på en present är i så fall att ge bort en kartbok i present. 
Det finns många bra och vackra kartböcker som man kan använda både för att hitta från punkt A till punkt B och som man kan läsa för att lära sig mer om olika länder och olika städer och för att bli inspirerad. 
Om din farfar redan har en kartbok kan du istället ge bort en vacker jordglob. 
En lampa i form av en jordglob är både vackert att ha i sitt hem och inspirerande att snurra på och drömma sig bort till olika delar av världen.
För dig som har en farfar som ofta kör bil och som gillar teknik kan du istället köpa en GPS i present till hans födelsedag. 
Det finns många olika typer av GPSer och du kan själv välja en GPS som passar din budget och välja en som du tror är enkel nog att för honom att förstå och kunna använda.
Om din farfar gillar att läsa så kan det vara kul att köpa en prenumeration på ett magasin eller en tidning till honom i present när han fyller år. 
En tidning är dessutom en present som varar länge efter hans födelsedag – varje månad kan han njuta av ett nytt nummer och minnas att han fått gåvan ifrån dig.
Man kan även prenumerera på andra saker än tidningar. Om din farfar gillar att läsa böcker så kan du prenumerera på böcker som kommer hem i brevlådan en gång i månaden. Man kan också prenumerera på dvd-filmer.
Ett annat bra tips på present till din farfar är att köpa en ljudbok.
Du som har en farfar som ofta tar långa promenader får med en ljudbok lite sällskap på vägen. Du som har en farfar som kanske inte kan ta sig ut så ofta eller som kanske har fått problem med synen kan istället njuta av en bra roman i hemmet.
Ljudböcker finns att köpa i flera olika format som till exempel CD-format och MP3-format så att du kan köpa det som din farfar har möjlighet att spela upp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *