Hur mycket ska morsdag present kosta?

Morsdag firas den sista söndagen i maj varje år och är en dag då vi uppmärksammar våra mammor och skämmer bort dem lite extra mycket.
Till skillnad från stora högtider som jul, midsommarafton och födelsedagar så är morsdag en tradition som vi inte alla firar på samma sätt.
Det finns inga nationella seder för hur man ska fira morsdag och hur vi väljer att fira skiljer sig otroligt mycket från familj till familj.
I vissa familjer firar man knappt mors dag alls medan vissa både firar med stora middagar och fina morsdag presenter.
I genomsnitt köper vi svenskar varje år morsdag presenter för ungefär 283 kronor.
Om du känner att du har råd att lägga denna summa så är kan du hitta riktigt fina presenter som du kan ge till din mamma. 

Du som verkligen vill skämma bort din mamma kan ge henne en mer exklusiv present. 

Om du gärna vill ge bort något lite mer exklusivt men inte själv har råd att lägga så mycket pengar på en present så kan köpa en present tillsammans med dina syskon och din pappa. 
Med eran gemensamma budget kan ni skämma bort er mamma med ett presentkort till en skönhetssalong för mellan 500 och 1000 kronor eller med biljetter till en musikal för ungefär lika mycket.
Du som inte har råd att lägga så mycket pengar på en present kan köpa något lite billigare och charmigt som en fin chokladask för ungefär 100 kronor eller en bra bok för ungefär 150 kronor.
Det viktigaste med morsdag presenter är att de symboliserar hur tacksam du är för att din mamma har tagit hand om dig under din uppväxt och för den ovillkorliga kärlek hon gett dig och fortsätter ge dig. 
Att visa den här uppmärksamheten kan du göra med både dyra och enkla presenter.

En charmig present som inte behöver kosta så mycket är ett vackert armband som du själv tillverkat eller ett presentkort på saker du vill hjälpa henne med som städning och matlagning.

Dessa presenter är fantastiska att få och kostar ingenting att köpa.
Du som vill träffa din mamma oftare än vad du gör kan ge bort en upplevelse som ni kan dela tillsammans. Om du vill ge bort en lite dyrare present till din mamma så kan du bjuda henne på SPA som ni kan njuta av tillsammans. Om du vill ge bort en lite billigare present så kan du istället köpa biobiljetter till henne.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *