Hur mycket ska födelsedagspresent kosta

Har du blivit bjuden på fest och funderar på hur mycket du ska köpa en födelsedagspresent för?
Det är alltid roligt att bli bjuden på kalas men ibland är det svårt att veta vad man ska köpa till födelsedagsbarnet i present och ungefär hur mycket en födelsedagspresent ska kosta.

Priset på en födelsedagspresent varierar så klart beroende på hur väl du känner personen i fråga och vad det är för typ av fest du ska på.
Är du bjuden på en stor fest med många gäster så behöver du kanske inte lägga lika stor vikt vid att hitta en unik present utan kan istället ta med en klassisk present som en flaska gott rött vin, en flaska champagne eller en bukett vackra blommor. 
Om du däremot ska på en lite mindre fest och inte lika många gäster kommer med presenter är det roligt att lägga ner lite energi på att hitta en unik present som födelsedagsbarnet blir riktigt glad av. 
I båda dessa fall är det okej att ge bort en present som kostar mellan 100 kronor och 300 kronor. Den summan är också en bra riktlinje för dig som ska fira en vän som du kanske inte känner så väl än eller du som ska fira en kollega. 

Om du står väldigt nära den person som fyller år är det kul att ge något lite mer exklusivt och dyrare.
Till en familjemedlem är det kul att ge bort en present som får kosta lite mer. Om du till exempel vill ge bort några fina kläder eller en bra bok och ytterligare en liten present så kan du satsa på något som kostar mellan 250 och 500 kronor. 
Det finns självklart familjer där man ger varandra presenter som är väldigt mycket dyrare och i så fall kan du gissa vad du tror att presenten du fick av din familj när du fyllde år kostade och lägga dig på ungefär samma prisnivå.

Om du ska fira någon som fyller jämna och har blivit bjuden på en 30-årsfest, en 40-årsfest, 50-årsfest eller en 60-årsfest är det vanligt att köpa något lite dyrare och lite mer exklusivt än till en vanlig födelsedagsfest.
En bra riktlinje för dig som funderar på hur mycket en födelsedagspresent ska kosta till den som fyller jämt är någonstans mellan 200 och 500 kronor.

Du kan fortfarande köpa till exempel en flaska vin men kan då satsa på en lite dyrare och mer exklusiv flaska och kanske köpa en ask med fin choklad till. 
Eller så kan man gå ihop några stycken för att tillsammans kunna ge bort något lite finare till den som fyller jämna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *