Hur mycket ska farsdag present kosta?

Det är väldigt olika från familj till familj hur mycket man firar farsdag.
Vissa slår på stora trumman och firar med både frukost på sängen, en fin middag hemma eller ute på restaurang och stora, fina presenter.
I andra familjer firar man knappt farsdag utan köper kanske på sin höjd några goda bullar till eftermiddagskaffet och ger pappan i familjen en extra kram.
Oavsett om du kommer från en familj där ni firar mycket eller om du kommer från en familj där ni knappt uppmärksammar farsdag så är det roligt att överaska med en liten present.
Men det är inte alltid så lätt att veta vad man ska köpa och hur mycket en farsdag present egentligen ska kosta.
Enligt undersökningar är det bara 70 procent av svenskarna som firar sin pappa på farsdag.
Av de som firar brukar man i genomsnitt lägga ungefär 280 kronor på presenter till sin pappa.
De flesta papporna önskar sig god mat, böcker eller en flaska whisky eller andra goda drycker.
Dessa presenter är bra eftersom du kan anpassa dem efter din budget och köpa det du känner att du har råd med.
En flaska vin kan till exempel kosta flera hundra kronor och kännas otroligt exklusiv eller kosta så lite som 70 kronor och ändå vara god.
Du som vill ge bort en bok kan köpa en fin roman för runt en hundralapp eller köpa en fin fotobok för 300-400 kronor.
Det finns inga tydliga riktlinjer för hur mycket en farsdag present ska kosta och även om svenskar i genomsnitt köper presenter för 280 kronor så kan du köpa presenter för mycket mindre eller mycket mer utan att det känns varken snålt eller stöddigt.
Det viktigaste är helt enkelt att din pappa verkligen känner att du köpt presenten just till honom och att du tänkt på honom under hans dag.
Du som vill lägga mer än någon hundralapp på en present till din pappa kan köpa en present tillsammans med dina syskon eller din mamma. Om man går ihop resten av familjen kan man till exempel köpa farsdag presenter för mellan 500 och 100 kronor. Tillsammans kan man då köpa lyxiga presenter som ett presentkort på ett SPA eller biljetter till en trevlig teaterföreställning. Att tillsammans ge en present är också bra om man har olika ekonomi och alla inte har råd att lägga så mycket pengar men man ändå vill ge något fint tillsammans.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *