Hur mycket ska doppresent kosta

När man ska på dop är det alltid trevligt att ta med sig en liten present till det lilla barnet och dess föräldrar.

Men ibland är det svårt att veta vad man ska ge bort i present och hur mycket en doppresent får lov att kosta. Många är oroliga för att de ska ge bort en present som inte passar eller som inte känns tillräckligt fin. Det är helt enkelt svårt att veta hur mycket en doppresent ska kosta. Man vill ju självklart ge det som föräldrarna och barnet blir glada för men vill också ge bort något som är i den prisklassen som doppresenter brukar vara i.

Men att veta hur mycket en doppresent ska kosta är inte alltid självklart och här kommer därför några tips till dig som känner dig osäker på hur mycket pengar du ska lägga på en doppresent.
Olika personer lägger olika mycket pengar på doppresenter.
Hur mycket en doppresent ska kosta beror så klart mycket på faktorer som hur nära du är familjen i fråga och vad ni har för relation och eventuella släktband.
Många anser att om man är släkt till föräldrarna och det lilla barnet som ska döpas så kan man lägga lite mer pengar på en present och att de som bara är vänner till den lilla familjen inte behöver köpa en lika dyr och exklusiv present. 

En vanlig summa som många brukar gå efter när de bestämmer hur mycket en doppresent ska kosta är 300 till 400 kronor om det är till en väns barn och 700 till 1000 kronor till ett syskonbarn, ett barnbarn eller för en gudson eller en guddotter.
Det finns också vissa vanliga presenter som man kan använda som måttstock för att se hur mycket andra brukar lägga på doppresenter. 
Många ger till exempel bort en vacker dopsked till små barn som döps och en dopsked brukar kosta ungefär 600 kronor.
Men dessa summor ska bara ses som ungefärliga riktlinjer.
Det viktigaste när man köper en doppresent är självklart inte dess prislapp utan att det är en fin present som både föräldrarna och barnet blir glada för.
Det finns många fina presenter som inte behöver kosta så mycket. 
Du kan till exempel framkalla ett fint foto på den lilla bebisen och dess mamma och pappa och rama in.
Sammanfattningsvis så får man gärna ge bort lite finare och mer exklusiv doppresenter om man är släkt med barnet eller om man blivit gudfar eller gudmor.
Du som är vän till föräldrarna och det lilla barnet behöver inte ge bort en så dyr doppresent utan kan istället fokusera mer på att ge något charmigt och gulligt som både föräldrarna och barnet kan glädjas av.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *