Hur mycket ska bröllopspresent kosta

Att gå på bröllop är fantastiskt roligt men det är inte alltid helt lätt att komma på vad man ska ge bort i bröllopspresent.
Många blir osäkra på hur exklusiva presenter ska vara och hur mycket pengar man ska lägga på presenterna till brudparet.
Priset är så klart inte det viktigaste när man ska ge bort en bröllopspresent men det är naturligt att oroa sig över att känna sig antingen obekväm för att man har gett bort en för dyr present eller snål för att det visar sig att man har gett bort en billigare present än alla andra. 


Det finns vissa som säger att en bröllopspresent ska kosta ungefär lika mycket som varje kuvert på bröllopet kostar. Alltså lika mycket som brudparet betalar för bröllopet utslaget på antal gäster som är bjudna. Men denna tradition är det långt ifrån alla som följer. Dessutom har man oftast inte en susning om hur mycket pengar som brudparet har tänkt lägga på sitt bröllop eller hur många gäster som ska komma på bröllopet. 
Det är istället mycket bättre på att satsa på en personlig och charmig present som du tror att brudparet skulle uppskatta – oavsett vilket pris det har.
De allra flesta brukar köpa en bröllopspresent som kostar ungefär 200 till 500 kronor.
Kommer man till bröllopet tillsammans med sin partner brukar man ge en bröllopspresent som kostar ungefär 400 till 1000 kronor.
Detta är en bra riktlinje för dig som ska på ett bröllop där någon bekant till dig gifter sig eller en vän eller släkting till din partner gifter sig som du inte känner så väl.

Om man står nära bröllopsparet eller är familj till paret brukar man ofta lägga lite mer pengar på presenten och köpa något lite mer exklusivt. Många lägger ungefär 400 till 1000 kronor var i bröllopspresent till nära vänner eller släktingar.
Om du egentligen vill ge något exklusivt till brudparet men inte har råd att själv lägga så mycket pengar på en present kan du gå ihop med några vänner och tillsammans köpa en present. En helg på ett SPA för brudgummen och bruden kostar till exempel runt 5 000 kronor vilket kan tyckas vara mycket men om man går ihop 10 stycken vänner så blir det bara 500 kronor var för en lyxig bröllopspresent som brudparet kan njuta av efter bröllopet.

Enligt tradition ska man egentligen skicka en bröllopspresent till brudparet även om man inte kan komma på bröllopet och måste tacka nej till inbjudan. 
Om du vill följa denna tradition och skicka något till brudparet så kan du köpa en lite enklare present som kostar någonstans mellan 200 och 400 kronor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *