Tips på presenter från presenttipset.se

Presenttips och förslag på presenter

Många av oss älskar att fylla år och att få presenter! Paket inslagna i fint mönstrat papper och med långa snören vackert knutna kring den hemliga gåvan gör både vuxna och barn spralligt glada. 
Vi älskar de där ögonblicken av spänning då vi nyfiket ser på paketet som vi ännu inte vet vad de innehåller.
Lika glada gör oss ögonblicket då vi öppnar paketet och får reda på vad vi fått, en gåva som är till för just mig. Känslan av att någon har tänkt ut vad de tror att just jag skulle bli glad för gör att vi känner oss sedda. Oftast är det kombinationen där känslan av att bli bekräftad och glädjen över själva innehållet som gör att vi ler som om vi var barn igen medan vi öppnar presenter.
Men att tänka ut vad man ska ge varandra i present är inte alltid så lätt. Även till de personer som står en nära och som man känner väl kan det vara svårt att komma på vad man ska ge bort i present.
Som tur är finns det massor av bra tips på vad man kan ge bort! Du som känner någon som snart fyller år och du som ska hitta presenter till stora högtider som jul, dop eller bröllop kanske kan inspireras av några av dessa tips.

Presenter tips

Ett bra tips för dig som ännu inte vet vad du ska köpa i present är att börja med att avdramatisera hela grejen. De bästa presenterna behöver inte vara de mest exklusiva. 
Var istället kreativ med det du köper och ge bort en genuin present. Det viktigaste är att det syns att när du köpte presenten så tänkte du på just den person som du ger presenten till.
Om du inte känner personen du ska ge bort en present till väl så är ett bra tips att ta hjälp av dess vänner eller familj och fråga om lite tips på vad personen tycker om.
Oavsett vad du köper är ett bra tips att alltid inkludera ett litet meddelande eller en hälsning med presenten där du förklarar varför just den här presenten är till för personen i fråga.
Skriv ett fint kort och sätt fast vid paketet med en liten förklaring eller kanske ett litet rim.

Bästa presenttipsen

De mest klassiska presenterna är oftast de bästa. 
Ibland kan det kännas tråkigt att ge bort samma saker som man gett till någon annan tidigare, men om man lägger tid på att noga välja varje present så kan även de klassiska presenterna bli unika.
Böcker är till exempel en av de vanligaste presenterna och avfärdas ofta som en för tråkig eller opersonlig present att ge bort. Men istället för att bara avfärda böcker så kan du göra en bok till en genuin och charmig present.
Strunta i att köpa böcker från topplistan över mest sålda böcker just nu och leta istället upp en bok som du kanske själv har läst och som du tror skulle berika personen i fråga på något sätt.
Skriv sedan några rader inuti boken om varför du tänkte på just henne när du såg den boken och om hur bokens budskap kan inspirera eller lära henne/honom något.
Smycken och kläder är andra vanliga presenter som genast blir mer charmiga om de är gjorda av en lokal designer eller hantverkare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *