Golfresa som present

Vill du ge bort en upplevelse i present till någon som älskar att golfa? 

I så fall är en golfresa den perfekta presenten!
Det finns golfresor både för personer som är vana golfare och för de som kanske aldrig har provat på att golfa. Över världen finns tusentals golfbanor och du kan välja en resa utifrån vilken nivå den som du firar är på, hur långt bort du vill resa och hur lyxig du vill att resan ska vara.
Många resebyråer arrangerar golfresor för både nybörjare och erfarna golfare. 
Om du väljer att åka på en golfresa som är arrangerad av en resebyrå så ingår ofta transporten för din golfbag. Många resebyråer förbokar även starttider på golfbanorna under dessa arrangerade resor.
En del resebyråer erbjuder golfpaket som en tilläggstjänst när du bokar en paketresa till en destination där offentliga golfbanor finns i närheten.
Det är självklart fullt möjligt att själv sätta ihop sin egna golfresa och köpa flygbiljetter, boka hotell och köpa golfpaket separat. 
Men researrangörernas färdiga paket är ofta prisvärda och gör framförallt resan mycket smidigare och mer bekväm.
Det som ofta ingår i ett greenfee-paket är tillgång till banorna, transport till och från banorna och ibland även caddie. 

Du som vill åka på en lite enklare och billigare golfresa kan välja mellan flera härliga destinationer i Europa. Spanien och Portugal är länder som många åker på golfresa till både på grund av de stora golfbanorna och på grund av det underbara klimatet och de härliga stränderna. Om du väljer en golfresa till Spanien eller Portugal kan du därför kombinera att spela golf med härliga utflykter till stranden.
Vill du hellre åka på en lite mer lyxig resa till fjärran exotiska länder kan du resa till Dominikanska republiken eller till Thailand. I dessa länder kan du hitta otroligt fina hotell med all-inclusive som ligger precis vid havet. Under en vecka där kan du därför bara njuta av värmen och golfandet och behöver inte bekymra dig om vardagliga saker som att laga mat eller städa.
För den som inte tidigare provat på att golfa eller som endast har spelat några få gånger finns det resor med kurser för nybörjare. Under resan kan du lära dig grunderna i golf och får professionell hjälp med både teknik och teori. 
Även för den lite mer erfarne finns kurser då du kan få hjälp att finslipa din teknik och fortsätta utvecklas tillsammans med duktiga golfare.
Om ni planerar att åka tillsammans men har olika mycket erfarenhet av att spela golf så kan ni hitta destinationer som erbjuder kurser för både nybörjare och mer erfarna så att ni båda kan utvecklas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *